HOME MISS CONTACT TUMBLR DONATE FOLLOW

11 - Magic Sim by Xpax



Assalamualaikum.
Hollaaaa!

As promised, I'll update about magic sim. Magic sim by Xpax has all that we want. Sila click gambar di atas untuk maklumat lanjut atau terus ke { SINI }

Antara features magic sim ((incase internet korang lambat load gambar)) ;

  • FREE BASIC INTERNET
  • FREE HI-SPEED INTERNET
  • FREE INTERNET BURUNG HANTU
  • CARRY FORWARD UNUSED INTERNET
  • FREE CALL & SMS
  • LOWEST CALL RATES 2.5SEN/MIN
  • Magic SIM™ Monthly Privileges
Haaa macam best je! Eh, apa macam macam? Memang best laa! Superb punya package from Xpax. Ini kalau kaki owling memang sesuai pun sebab memang ada internet burung hantu weh! Apa yang special sgt internet burung hantu? 

"Hek eleh semua syarikat telco aku langgan data boleh jee buat owling."

Nak habaq mai, internet burung hantu magic sim ni unlimited. Takde kuota wei!!! From 1 am - 7 am. Kalau yang kuat men download tu, memang tak salah lagi la untuk dapatkan magic sim ni. Sebab apa? Speed 4g dia memang daebak habis!


(( click gambar to enlarge ))

Amacam? 
Kecur ayaq liur wei.
Itu speed kat rumah aku.

Lepasni takde la dengar lagi hangpa dok mengadu buat muka seposen bila member suruh upload gambar kat ig, sent gambar kat ws, nak layan movie online ke. Sebab apa? Sebab kita ada magic sim la! Kalau tak, tiap hari tu dok habaq mai takdak streamyx la apa la. Takyah pakai streamyx pun boleh dapat hi-speed internet wei. Sekarang ni kan dah abad 21.

Berminat tak? Tak mahal pun magic sim ni. RM 5 jee pun. Alah tiap bulan langgan internet tapi lambat tu mahal mahal pulak tu, boleh je. Takkan harga serendah RM5 pun takleh nak sacrifice. Ye takk? Aku agak berlambak je jual dekat kedai kedai telefon berdekatan korang. Ataupun kalau korang ni memang jenis malas tahap max sampai nak bangun pun tak boleh, apa kata click { SINI } untuk memudahkan kerja korang beli secara atas talian? Haa betul la cakap orang. Dengan internet, semuanya di hujung jari la!

Aku rasa aku byk ulas pasal internet je. Haha ye la zaman sekarang ni kalau otp pun guna whatsapp. Buat apa aku nak explain pasal rate call/sms dia sampai bengkak jari jemariku? Kalau korang curious jugak, better la pegi je dekat website yg aku dah kasi tadi. Scroll atas balik eh. Kalau nak scroll pun malas, taktau la den nak cakap apo. Hanya mampu facepalm kuasa 100.


Till then,
ppyong !


10.

( manusia di atas merupakan suami aku k jgn kebas )

Assalamualaikum.
Hye.

still thinking whether to type in eng or malay. ok so i'll mix it. sorry if it sound so pendatang asing.

My blogging mood has turned on for awhile. But I'm not sure if it's temporary or permanent. You know ((well ofc u don't know)), aku cepat bosan. There is a few things that I won't get bored such as my precious family. Kuikui why am I being so romantic lol.

Hmmmm.
Final exam is just around the corner.
PT3 in 6 days.
SPM in 27 days.

Marilah kita berhuhuhu bersama /creys.

Nak cerita pasal apa eh. Rasa macam terlebih ada life pulak if aku keep telling abt myself. Like. Bij pls. Bukannya orang nak tau pun pasal life kau hahahahaha ok that's what I tot. Tapi nak buat cemana. I'm lacking in benda yg org nak tau. Haih. Shame on me. 

Rindu nak godek godek coding macam dulu. 
Pastu usha deviantart.
Usha dafont.
Godek photoshop.

Rindu weh huhuhu

Sorry ah but if u noticed, aku type sebaris sebaris lately. Rasa meluat nak type in paragraph when u don't hv quite a long story to tell. Macam takde apa je aku nak cerita??? Lain la kalau aku byk duit travel sana sini. Probably aku boleh suggest kan tempat tempat best. Mana nak cari restoran murah, homestay murah or something like that. Aku memang kaki travelling tapi takde rezeki. Tak pokai cuma belum sampai seru :)

Ok I should be studying right now but idek why am I still here. Updating like aku ni freedom ah. Padahal final exam start 18/10 ni. Tak sedar diri sgt ni kenapa hahaha setepek tamparan kat muka sendiri laa. 

Sumpah aku kata.
Makin nak dekat dgn exam ni.
Time tu jugaklah mood blogging datang, mood writing dan segala jenis mood bertandang.
Ini la kita sebut bila banyak free time dia shy.
But when it comes to exam and wtv related to sekolah, jadi shytorn.

Malu tajam :')

I'm being random right now.
Nak promote magic sim ah but later in my next post. 
((bila entah nak berupdate tak janji pun so jgn berharap))

Sebagai pengguna tegar celcom since fetus *too much hiperbola*, saya sarankan anda anda semua *penjahanam bahasa ibunda tegar* percayalah bahawa celcom tidak pernah mengecewakan saya kecuali bila service dia mmg tgh problem. Itu pun jarang kot. Eh takleh spoil lelebih. Nanti takde modal ah aku nak update next post. Ok nampak sangat otak tak diasah. 

Cukup sampai sini je la eh.
Bye nak study *ini bapak segala hiperbola*

09.

Assalamualaikum.
Bonjour.
Hye!

It has been a long time since the last time I updated here. Sekarang ni dah malas gila nak blogging. Zaman kegemilangan blogging ni dah lama mereput. Tapi time tu la yang aku rindu the most weh like seriously. Macam nak throwback. Masa masuk bbb, time tu la kenal tagcian. Tapi masa baru masuk bbb tu takde la wujud lagi tagc. Kalau aku tak join bbb, sampai harini belum tentu lagi aku jumpa true friends yang aku assume as my second family macam skrsn13. Duh. Ini macam appreciation post la pulak. Pardon me hahahahah

Life aku dah tak miserable sangat kekeke k tipu life siapa je yang bersih takde obstacles langsung kan. Tapi tu la. Hmm. Aku taknak sambung ketidakpuasan hati aku ni sebab nanti takut aku hold grudge. Kuikui ignore my childish side.

Nak cakap yang aku teringin nak having deep conversation irl but you know when your friends mentality just ain't reach the same level as you. Either they are spesies yg otak sempit ataupun they just don't gv a fck abt it. That's why aku desperate sangat nak kementerian benarkan bawak gajet pegi sekolah. It's not for the purpose nak riak or somethig like that. Aku perlukan skrsn all the time. Memang kita kena depends on Allah. Tu memang laa kan aku tak deny. Tapi skrsn ni kira cam anugerah Ilahi pada aku. So I do appreciate them and aku takkan let go dorang weh even kau bayar aku dengan berkepuk kepuk duit cukup buat tujuh keturunan aku. Serious talk ah. Our friendship can't be measure using money ok gaissss.

Sometime, aku rasa aku takleh cope dengan apa yang aku rasa kat sekolah. Biasanya bila anything, aku rant dekat tagcian. Kalau kat sekolah tu susah weh sebab Malaysia, mana boleh bawak hp pi sekolah. Unless secara haram. Aku nak legal supaya senang aku nak interact dengan dorang. Even masa kat rumah tu lagi banyak and memang aku spend dengan hp, aku takleh la kalau tak rant semua benda kat dorang. Dah terbiasa sangat rant everything dekat dorang. Lega weh bila boleh buat centu. I feel at peace!

Mentaliti orang, idgaf.
Prinsip hidup aku sendiri, idgaf.

Aku sekarang lagi suka idgaf pasal surrounding yang macam kena disaster. I don't want to care about something silly. I don't want to act like a moron anymore, ppl. Life kita ada option jugak nak live well or live hell. Aku tak larat lah nak layan scars yang dah ada. So kita move on huhuhuhu tetiba jadi pakar motivasi untuk beberapa minit. Tapi aku ignore tak bermaksud aku allow orang pijak kepala aku. No. One day, they will freaking learn their lesson. Kifarah. Aku dah kata hidup kita ni ada up and down dia. Allah kalau nak kasi hardship kat kita, bebila masa pun boleh jadi. Masa kau baru gelak seminit lepas tu bukan main pastu seminit akan datang boleh jadi kau sedih macam mati laki.

Dekat dunia ni kita takleh cari yang perfect kan sebab ye lah. Takyah pegi jauh. Even kita sendiri, tengok diri sendiri pun dah tau. Dia reflect balik je. Aku menyampah sebenarnya yang jenis benci orang tanpa sebab, judgemental, kaki paksa semua ni. Tapi aku diam. Ada masa aku tunjuk jugak sebenarnya kebencian aku ni. Cumanya dorang sedar ke tak tu idek. I've no intention to know. As long as aku puas hati, then it's ok. Kita kira settle ah. Bila aku rasa dorang melampau sangat, aku reveal jugak kebencian aku. Dorang tak pena tengok lagi the real me. Aku ni tak ingin pun nak jadi punca orang berdosa sebab mengutuk aku, bergaduh etc. Tapi itu apa yang orang dah pilih kan? Aku boleh tengok drama ni sampai dorang rasa terbukak pintu hati tu nak taubat nasuha. Syok jugak tengok permainan dunia ni weh. Hahaha. Aku tak tipu. Syok bila tengok orang meroyan sebab terlampau cari flaws kita.

Stop sini ah sebab aku taknak melalut.

Cuma ada few things yang aku nak bagi pencerahan.

Aku tak rampas kawan orang.
Aku cukup kasih sayang kawan.
Aku tak perlukan kritikan haters.
Aku tak kesah kalau haters aku bertambah sebab aku reveal diri aku yang sebenar.

Sebenarnya banyak je lagi aku nak bagitau. Tapi bukannya orang berkenaan nak baca pun. Biarlah kan. Lagipun aku tak nak schoolmate aku tau blog aku. Cukup la weh aku tak dapat protect twitter aku. Private tapi ... huhu. Aku desperate sangat nak lenyapkan semua schoolmate kat twitter sebab aku tak suka ah weh. Memang aku kinda anti social pun aherherher who cares. Aku social dengan orang yang aku sayang je pun. Yang tak sayang boleh la masuk dalam kubur korang yang aku dah dig kan jkjk ((gurau lebih batas)).


School ft move

Follow @kderp0315 on IG!!!

Yalls harini ada merentas desa but I didn't attend it. 
I feel like- rugi beteii.
But nvm.

I could say today is an exhausted day for me as well.
You know it's hard af to focus on two things at the same time.

Balik sekolah khamis tu, siapkan sikit hw. Esoknya sambung siapkan semua. And then petang jumaat tu kemas kemas barang yg tak berapa penting angkut pi rumah baru. Harini singgah rumah sewa baru, sapu sikit and mop lantai. Ahh it's kind of tiring but I manage to do it well (((puih))) though I feel like tulangku bagai ingin retak bang lol macam mak nenek lah badan. Balik rumah memang lepak habis. Terbongkang atas katil dgn tidak bermayanya tapi tetap happy nak pindah hahahah ok can u see how excited nya diri iniii

Merentas desa kan, my baes got top 15 untuk bawah 15. Congrats to them!! Fifah got 13th & Fina 14th while he got second place /choked. How the hell- is he even a human omg I mean like woww badan keding memang kuat lari ye. So azam baru bila pindah rumah ni aku nak kuruskan badan sbb ye lah kan rumah dekat dengan sekolah. Puihh muka aku ni nampak macam merely cakap kosong but do not surprise lah kalau iolss dah move on to be a better person for a bright future gitu. 

Katanya nak pindah rumah cuti raya cina kan haritu? Well my sister said by next week jugak kitorg pindah. Dalam 31 hb? I know it's gonna be another exhausted day af. But idc I'm happy eyy. Dalam happy tu, this week memang full with kepenatan lah. Non-stop. Sebab nak angkut lagi some trifling stuffies lagi supaya sewa lori nanti dalam 1 trip just untuk barang barang besar. Dah lah esok nak sambung kutip duit kelas. Susah nak handle semua benda hahaha sedih. Btw wish me and my family dapat buat semua yang dirancang. Semoga tiada aral melintang.

Wassalam.

A better tomorrow

I'm 110% done

Not sure to do a quick-short-post or not. 
Just want to remind that tomorrow is school lol no shetzz.

I got some good news babe and I really can't wait for cuti raya cina. Please make it quick. Aduhaii lemah betul tengok calendar ada lagi sebulan nak raya cina. Bukannya aku kesah sangat cina nak raya ke tidak. Aku aku aku akuuuuu tak sabar nak pindah rumah hahahaha tu je ok.

Dan semoga aku dapat go through everything smoothly.
Semoga aku tak kekok nak jalankan tugas sebagai jawatan yg aku pegang lol.

Bye.
Wish me best of luck.

Btw if ada ibu ibu pregnant yang tengah cari baju ibu ngandung + breastfeed, boleh lah visit ig ( http://instagram.com/wanyazmy89 ). Selling maternity & nursing wear. Jimat pun jimat. Baju 2 in 1. Agak dah try beli, ok je boleh la promote sekali dekat member member. 

Some stuffies

AM

Phewww /sigh for the hundred thousand times.
Haii.

So today is the third day of 2015 school session.
Everybody gives a big applause pls.
I decided to write in bahasa.
Just now lol.


So far, I'm trying to adapt well dengan sesi pagi. Awkward tu jangan disoal lah kan. For a year I own that building w/o sharing with upper form. Yezza only with my batchmate sbb sesi petang hanya untuk form one yalls. Awesome school just like awesoME. Lol. 

Talking about class. Well it will be such a huge advantages kalau kami sekelas. Kami tu refer pada bftj ok walaupun dalam hati cakap lain ceh. Tahun ni aku jadik bendahari. Atas saranan diri sendiri plus support drpd classmate laki yg annoyed tapi masih ada kebaikan ((puih)). Tolak tepi kejap pasal tu. Lupa nak cakap. Aku kelas first and fyi kelas satu sampai last has no difference sebab nya ini kelas abad-21 lah wtv semua tu. Macam what emm aku sekelas dengan... kind of member baik kpd musuh? Lebih kurang lah.

Paling benci.
Susunan meja tu macam tahi.

Nak duduk bertiga lah apa. 
So-called abad-21 kan.
Sudahnya penatkan tengkuk and menyusahkan aku hahaha ye lah nasib aku lambat pilih tempat kononnya bahangang.

Tekad nak pakai kasut edwin tahun ni tbvh tapi haritu.. malas lah nak cerita. Patah hati aku kalau ingat balik lol sungguh tak boleh diterima dek akal aku yg logik ni. Tapi rasa macam puncanya kebodohan sendiri ehemm.

Nvm aku applied nak jadi pss tapi taktau dapat tak?? Harap dapat sebab kalau dapat ini memang first time aku pegang jawatan sepanjang hidup aku di sekolah yalls. Sekolah rendah memang fully inactive student dgn no jawatannya. Sedih beteii. Takkan lah sejarah berulang kembali tsk kenot kenot. Kenot bebeh luck pls come to mama ya Allah teruknya diri ini hahaha. Kalau dapat tu kiranya tak ah aku frust tertonggeng sangat pasal kasut edwin tu puih. Once aku beli pakaian lengkap pss ((kalau aku accepted untuk jadi pss la)), aku beli kasut edwin yg hitam. Mungkin hikmah di sebalik tak dpt kasut putih edwin tu sbb nak pegang jawatan kot haha who knows? 

Homework tu banyak normal lah kan. Normal sangat :')
Cikgu tu ada yg aku ok ada yg tak mungkin sbb aku baru kenal so nak adapt dulu.
But fortunately cg eng is cikgu dari sesi petang yeayyy eventhough masa f1 cikgu hafiza yg ajar tak apa lah. Cikgu Haryati pun tak apa lah saya redha asalkan bukan cikgu cikgu eng belah pagi yang entah entah garang tiada berpenghujung kahkah.

Sebenarnya kan macam panjang pulak kalau aku bebel lagi hahaha so we stop here.

Esok dah start koko and and and tahun ni koko sesi pagi buat awal awal time datang sekolah tu hah syukran! Kalau lepas habis kelas and balik pukul lima tu memang ralat betul aku nak pegi and I've no choice to be honest hahaha. 

سنة حلوة

Happy birthday

Sanah helwah to us; dayah my madu and myself.
Well I could say that we're a long-lost-twin-with-a-different-age. 
And how on earth did that happen lol do not ask me something fishy.

Oh, because it's our birthday so it may sound rude if I wrote what's my goal or sort. So just let me write something special to my madu.

Annyeong madu. Hahahahahahaha dah berapa lama ek kita jadi madu? Ok ok tak ingat blerghh yang pasti since zaman gila jinyoung lagi doh. Sampai la sekarang kan sampai laki pun dah tukar eceh bukan tukar tapi RENEW hahaha wtv apa aku merapu ni. Stay strong and stay cute LOLOLOLOL. May Allah bless you and ease every of your plan. Semoga bahagia dan dipermudahkan segala urusan dunia akhirat. Semoga takde wrinkle walaupun dah tua HAHAHAHA jahatnya aku omg Nurul Hidayah Termizi dah genap 16 tahun yalls. Lagi dua tahun nak tamat sekolah kan so do the best dalam segala apaaaaaaa pun. Ada masa yg tough, itu ujian Allah untuk kau but jgn blame kan sesiapa and if u don't have no one to spill it to, kau ada Allah kan :) aku pun sentiasa ada walaupun sekarang jarang tegur /sobbing hard. Akhir kata, ((ceh)) jom bimbing sesama kita ke jalan syurga Allah!

Wassalam.

Salam Maulidur Rasul 1436H

safina5x's photo • Instagram

Assalamualaikum.
Today is our Prophet's birthday. Nabi Muhammad SAW.

I don't have much to say but I hope on this day, harapnya semua umat Islam tak lalai dan lupa kepada Nabi kita yang sangaaaaaaaattt menyayangi kita. Bersyukurlah Nabi doakan kita yang terbaik sejak kita belum lahir lagi. Allah.. kita ni kecik je. Tak perfect. Tapi Nabi sayangkan juga umat yang macam kita ni. Sering lalai. Allah. Tak tau nak describe macam mana. Sebagai umat Nabi, rasa berdosa sangat. But we're all human so try to change for the best. May Allah ease everything :)

Wassalam.

Sanah Helwah Ya Rasulullah. Banyakkan berzikir. Just a reminder drpd umat Nabi kepada umat Nabi yang lain. 
"Prophet Muhammad (SAW) was not honoured with Jannah. Infact, Jannah was honoured with Prophet Muhammad (SAW)." 

New age

cute | Tumblr

So it's the second page of 365. A new start. Counting down to my 'new age', it's probably not that long to go. And I guess nothing like miracles will happen on my birthday just like the past. But if that happen, I'll remember the memory for the rest of my life. 

Tak payah speaking kot.
Berhabuk dah skill (lol).

Ini first entry untuk 2015. Lepastu aku macam ermm pening pening otak nak update apa. Rasanya tak payah kot aku spill out wishlist aku kan sebab every year sama je. Sebenarnya aku mana ada wishlist pun. Tak terlintas dek akal ceh. Entahlah. Bukannya takde matlamat hidup ok yalls cuma I'm not that type of person yg buat wishlist berjela untuk new year dan end up dengan depression sebab couldn't accomplish apa yg aku harapkan tu. Jadinya apa yang aku nak tu biar tersemat dalam hati. Biar aku dan Dia sahaja yang tahu hahahahahaha klise la ayat aku. Ampun la sister dah lupa ni cemana nak buat ayat tak klise. Well, the past entries pun memang aku klise. Dilahirkan sebegini hashtag pasghah for lyfe.

Tahun lepas ((awkward sebab duaribupatbelas dikira last year)). Ok 2014 tough year untuk aku and it might be tough untuk semua orang. Especially untuk Malaysia dan Malaysian. Aku sendiri pun tak terkira betapa susahnya hidup aku tahun lepas. Dengan decision yg kejap-ni-kejap-tu otak aku ni, memang pakat tambah masalah. Sorry lah sister aku ni memang hidup ikut otak aku walaupun tau yang otak aku ni jarang-jarang berfungsi dengan idea bernas. Kira baguslah aku admit sendiri. Omg ini yang nak evil laugh ni. Lama dah tak jadi jahat k tipu. Aku rasa aku ni jahat hahaha apa ni.

Redha lah kan sebab tahun depan dah pt3. Ermm face-palm je lah aku dengan benda ni. Nervous tu dari tahun lepas aku dah dapat lepastu bawak sampai ke sekarang tapi still no effort nak dapat straight a's wadehel minah ni. Selama cuti, ((honestly sebelum final exam lagi aku layan kdrama)) haa kantoi jap. I couldn't control my DESIRE babe. So kiranya cuti ni lagi lah straight aku menonton korean drama eceh awat baku ni? Tekad nak high mark for bm kot. Moga moga markah bm boleh beat eng aku ceh ceh berlagak betul. Tapi serius ni. Aku rasa otak aku memang occupied habis dengan kdrama sampai nama member pun takleh ingat. Haritu pergi koop nak beli buku kan jakgi jumpa member pastu nak tegur. It's so real but it's so sad ((imitated Alicia Keys)). Otak jammed tak ingat nama member so hanya mampu sengih tayang gigi yang terabur tu lol.

Nampak tak betapa passionate love betul dengan kdrama sampai tak ingat nama ceh. Otak aku dah stuck dengan storyline cerita itu ini. Habislah kau ra nak belajar cemana kalau otak freeze dengan nama k-idols. Ini baru betul redha dan pasrah dengan ketentuan Ilahi. Nasib kau lah labuuu

Half of me ada jugak rasa nak sekolah tu sebab boleh buang lemak tepu ni. Jeles bak hang tengok laki laki koghea aku ni lemak macam ada takde je kan penuh tulang puihh pastu cover la dengan abs hot-chocolate dorang lol byuntae. Dah terlanjur tengok, amati je lah HAHAHAHAHAHAHA ya Allah ampunilah hamba Mu ini. But seriously siapa je yang tak jealous tengok laki lagi ringan daripada kau padahal dorang semua tu range umur tu kemain sampai beza sepuluh tahun pun ada and slim je kan. Semoga tahun baru ni bolehlah aku kuruskan badan yang macam tong-drum ((kata orang)).

Last but not least, keep in touch with my bloggie ((gedik)) for my new long update lol rindu nak update blog macam dolu-dolu. Zaman rajin aku la dulu tu but now, not anymore ehh.