HOME MISS CONTACT TUMBLR DONATE FOLLOW

School ft move

Follow @kderp0315 on IG!!!

Yalls harini ada merentas desa but I didn't attend it. 
I feel like- rugi beteii.
But nvm.

I could say today is an exhausted day for me as well.
You know it's hard af to focus on two things at the same time.

Balik sekolah khamis tu, siapkan sikit hw. Esoknya sambung siapkan semua. And then petang jumaat tu kemas kemas barang yg tak berapa penting angkut pi rumah baru. Harini singgah rumah sewa baru, sapu sikit and mop lantai. Ahh it's kind of tiring but I manage to do it well (((puih))) though I feel like tulangku bagai ingin retak bang lol macam mak nenek lah badan. Balik rumah memang lepak habis. Terbongkang atas katil dgn tidak bermayanya tapi tetap happy nak pindah hahahah ok can u see how excited nya diri iniii

Merentas desa kan, my baes got top 15 untuk bawah 15. Congrats to them!! Fifah got 13th & Fina 14th while he got second place /choked. How the hell- is he even a human omg I mean like woww badan keding memang kuat lari ye. So azam baru bila pindah rumah ni aku nak kuruskan badan sbb ye lah kan rumah dekat dengan sekolah. Puihh muka aku ni nampak macam merely cakap kosong but do not surprise lah kalau iolss dah move on to be a better person for a bright future gitu. 

Katanya nak pindah rumah cuti raya cina kan haritu? Well my sister said by next week jugak kitorg pindah. Dalam 31 hb? I know it's gonna be another exhausted day af. But idc I'm happy eyy. Dalam happy tu, this week memang full with kepenatan lah. Non-stop. Sebab nak angkut lagi some trifling stuffies lagi supaya sewa lori nanti dalam 1 trip just untuk barang barang besar. Dah lah esok nak sambung kutip duit kelas. Susah nak handle semua benda hahaha sedih. Btw wish me and my family dapat buat semua yang dirancang. Semoga tiada aral melintang.

Wassalam.

A better tomorrow

I'm 110% done

Not sure to do a quick-short-post or not. 
Just want to remind that tomorrow is school lol no shetzz.

I got some good news babe and I really can't wait for cuti raya cina. Please make it quick. Aduhaii lemah betul tengok calendar ada lagi sebulan nak raya cina. Bukannya aku kesah sangat cina nak raya ke tidak. Aku aku aku akuuuuu tak sabar nak pindah rumah hahahaha tu je ok.

Dan semoga aku dapat go through everything smoothly.
Semoga aku tak kekok nak jalankan tugas sebagai jawatan yg aku pegang lol.

Bye.
Wish me best of luck.

Btw if ada ibu ibu pregnant yang tengah cari baju ibu ngandung + breastfeed, boleh lah visit ig ( http://instagram.com/wanyazmy89 ). Selling maternity & nursing wear. Jimat pun jimat. Baju 2 in 1. Agak dah try beli, ok je boleh la promote sekali dekat member member. 

Some stuffies

AM

Phewww /sigh for the hundred thousand times.
Haii.

So today is the third day of 2015 school session.
Everybody gives a big applause pls.
I decided to write in bahasa.
Just now lol.


So far, I'm trying to adapt well dengan sesi pagi. Awkward tu jangan disoal lah kan. For a year I own that building w/o sharing with upper form. Yezza only with my batchmate sbb sesi petang hanya untuk form one yalls. Awesome school just like awesoME. Lol. 

Talking about class. Well it will be such a huge advantages kalau kami sekelas. Kami tu refer pada bftj ok walaupun dalam hati cakap lain ceh. Tahun ni aku jadik bendahari. Atas saranan diri sendiri plus support drpd classmate laki yg annoyed tapi masih ada kebaikan ((puih)). Tolak tepi kejap pasal tu. Lupa nak cakap. Aku kelas first and fyi kelas satu sampai last has no difference sebab nya ini kelas abad-21 lah wtv semua tu. Macam what emm aku sekelas dengan... kind of member baik kpd musuh? Lebih kurang lah.

Paling benci.
Susunan meja tu macam tahi.

Nak duduk bertiga lah apa. 
So-called abad-21 kan.
Sudahnya penatkan tengkuk and menyusahkan aku hahaha ye lah nasib aku lambat pilih tempat kononnya bahangang.

Tekad nak pakai kasut edwin tahun ni tbvh tapi haritu.. malas lah nak cerita. Patah hati aku kalau ingat balik lol sungguh tak boleh diterima dek akal aku yg logik ni. Tapi rasa macam puncanya kebodohan sendiri ehemm.

Nvm aku applied nak jadi pss tapi taktau dapat tak?? Harap dapat sebab kalau dapat ini memang first time aku pegang jawatan sepanjang hidup aku di sekolah yalls. Sekolah rendah memang fully inactive student dgn no jawatannya. Sedih beteii. Takkan lah sejarah berulang kembali tsk kenot kenot. Kenot bebeh luck pls come to mama ya Allah teruknya diri ini hahaha. Kalau dapat tu kiranya tak ah aku frust tertonggeng sangat pasal kasut edwin tu puih. Once aku beli pakaian lengkap pss ((kalau aku accepted untuk jadi pss la)), aku beli kasut edwin yg hitam. Mungkin hikmah di sebalik tak dpt kasut putih edwin tu sbb nak pegang jawatan kot haha who knows? 

Homework tu banyak normal lah kan. Normal sangat :')
Cikgu tu ada yg aku ok ada yg tak mungkin sbb aku baru kenal so nak adapt dulu.
But fortunately cg eng is cikgu dari sesi petang yeayyy eventhough masa f1 cikgu hafiza yg ajar tak apa lah. Cikgu Haryati pun tak apa lah saya redha asalkan bukan cikgu cikgu eng belah pagi yang entah entah garang tiada berpenghujung kahkah.

Sebenarnya kan macam panjang pulak kalau aku bebel lagi hahaha so we stop here.

Esok dah start koko and and and tahun ni koko sesi pagi buat awal awal time datang sekolah tu hah syukran! Kalau lepas habis kelas and balik pukul lima tu memang ralat betul aku nak pegi and I've no choice to be honest hahaha. 

سنة حلوة

Happy birthday

Sanah helwah to us; dayah my madu and myself.
Well I could say that we're a long-lost-twin-with-a-different-age. 
And how on earth did that happen lol do not ask me something fishy.

Oh, because it's our birthday so it may sound rude if I wrote what's my goal or sort. So just let me write something special to my madu.

Annyeong madu. Hahahahahahaha dah berapa lama ek kita jadi madu? Ok ok tak ingat blerghh yang pasti since zaman gila jinyoung lagi doh. Sampai la sekarang kan sampai laki pun dah tukar eceh bukan tukar tapi RENEW hahaha wtv apa aku merapu ni. Stay strong and stay cute LOLOLOLOL. May Allah bless you and ease every of your plan. Semoga bahagia dan dipermudahkan segala urusan dunia akhirat. Semoga takde wrinkle walaupun dah tua HAHAHAHA jahatnya aku omg Nurul Hidayah Termizi dah genap 16 tahun yalls. Lagi dua tahun nak tamat sekolah kan so do the best dalam segala apaaaaaaa pun. Ada masa yg tough, itu ujian Allah untuk kau but jgn blame kan sesiapa and if u don't have no one to spill it to, kau ada Allah kan :) aku pun sentiasa ada walaupun sekarang jarang tegur /sobbing hard. Akhir kata, ((ceh)) jom bimbing sesama kita ke jalan syurga Allah!

Wassalam.

Salam Maulidur Rasul 1436H

safina5x's photo • Instagram

Assalamualaikum.
Today is our Prophet's birthday. Nabi Muhammad SAW.

I don't have much to say but I hope on this day, harapnya semua umat Islam tak lalai dan lupa kepada Nabi kita yang sangaaaaaaaattt menyayangi kita. Bersyukurlah Nabi doakan kita yang terbaik sejak kita belum lahir lagi. Allah.. kita ni kecik je. Tak perfect. Tapi Nabi sayangkan juga umat yang macam kita ni. Sering lalai. Allah. Tak tau nak describe macam mana. Sebagai umat Nabi, rasa berdosa sangat. But we're all human so try to change for the best. May Allah ease everything :)

Wassalam.

Sanah Helwah Ya Rasulullah. Banyakkan berzikir. Just a reminder drpd umat Nabi kepada umat Nabi yang lain. 
"Prophet Muhammad (SAW) was not honoured with Jannah. Infact, Jannah was honoured with Prophet Muhammad (SAW)." 

New age

cute | Tumblr

So it's the second page of 365. A new start. Counting down to my 'new age', it's probably not that long to go. And I guess nothing like miracles will happen on my birthday just like the past. But if that happen, I'll remember the memory for the rest of my life. 

Tak payah speaking kot.
Berhabuk dah skill (lol).

Ini first entry untuk 2015. Lepastu aku macam ermm pening pening otak nak update apa. Rasanya tak payah kot aku spill out wishlist aku kan sebab every year sama je. Sebenarnya aku mana ada wishlist pun. Tak terlintas dek akal ceh. Entahlah. Bukannya takde matlamat hidup ok yalls cuma I'm not that type of person yg buat wishlist berjela untuk new year dan end up dengan depression sebab couldn't accomplish apa yg aku harapkan tu. Jadinya apa yang aku nak tu biar tersemat dalam hati. Biar aku dan Dia sahaja yang tahu hahahahahaha klise la ayat aku. Ampun la sister dah lupa ni cemana nak buat ayat tak klise. Well, the past entries pun memang aku klise. Dilahirkan sebegini hashtag pasghah for lyfe.

Tahun lepas ((awkward sebab duaribupatbelas dikira last year)). Ok 2014 tough year untuk aku and it might be tough untuk semua orang. Especially untuk Malaysia dan Malaysian. Aku sendiri pun tak terkira betapa susahnya hidup aku tahun lepas. Dengan decision yg kejap-ni-kejap-tu otak aku ni, memang pakat tambah masalah. Sorry lah sister aku ni memang hidup ikut otak aku walaupun tau yang otak aku ni jarang-jarang berfungsi dengan idea bernas. Kira baguslah aku admit sendiri. Omg ini yang nak evil laugh ni. Lama dah tak jadi jahat k tipu. Aku rasa aku ni jahat hahaha apa ni.

Redha lah kan sebab tahun depan dah pt3. Ermm face-palm je lah aku dengan benda ni. Nervous tu dari tahun lepas aku dah dapat lepastu bawak sampai ke sekarang tapi still no effort nak dapat straight a's wadehel minah ni. Selama cuti, ((honestly sebelum final exam lagi aku layan kdrama)) haa kantoi jap. I couldn't control my DESIRE babe. So kiranya cuti ni lagi lah straight aku menonton korean drama eceh awat baku ni? Tekad nak high mark for bm kot. Moga moga markah bm boleh beat eng aku ceh ceh berlagak betul. Tapi serius ni. Aku rasa otak aku memang occupied habis dengan kdrama sampai nama member pun takleh ingat. Haritu pergi koop nak beli buku kan jakgi jumpa member pastu nak tegur. It's so real but it's so sad ((imitated Alicia Keys)). Otak jammed tak ingat nama member so hanya mampu sengih tayang gigi yang terabur tu lol.

Nampak tak betapa passionate love betul dengan kdrama sampai tak ingat nama ceh. Otak aku dah stuck dengan storyline cerita itu ini. Habislah kau ra nak belajar cemana kalau otak freeze dengan nama k-idols. Ini baru betul redha dan pasrah dengan ketentuan Ilahi. Nasib kau lah labuuu

Half of me ada jugak rasa nak sekolah tu sebab boleh buang lemak tepu ni. Jeles bak hang tengok laki laki koghea aku ni lemak macam ada takde je kan penuh tulang puihh pastu cover la dengan abs hot-chocolate dorang lol byuntae. Dah terlanjur tengok, amati je lah HAHAHAHAHAHAHA ya Allah ampunilah hamba Mu ini. But seriously siapa je yang tak jealous tengok laki lagi ringan daripada kau padahal dorang semua tu range umur tu kemain sampai beza sepuluh tahun pun ada and slim je kan. Semoga tahun baru ni bolehlah aku kuruskan badan yang macam tong-drum ((kata orang)).

Last but not least, keep in touch with my bloggie ((gedik)) for my new long update lol rindu nak update blog macam dolu-dolu. Zaman rajin aku la dulu tu but now, not anymore ehh.