HOME MISS CONTACT TUMBLR DONATE FOLLOW

09.

Assalamualaikum.
Bonjour.
Hye!

It has been a long time since the last time I updated here. Sekarang ni dah malas gila nak blogging. Zaman kegemilangan blogging ni dah lama mereput. Tapi time tu la yang aku rindu the most weh like seriously. Macam nak throwback. Masa masuk bbb, time tu la kenal tagcian. Tapi masa baru masuk bbb tu takde la wujud lagi tagc. Kalau aku tak join bbb, sampai harini belum tentu lagi aku jumpa true friends yang aku assume as my second family macam skrsn13. Duh. Ini macam appreciation post la pulak. Pardon me hahahahah

Life aku dah tak miserable sangat kekeke k tipu life siapa je yang bersih takde obstacles langsung kan. Tapi tu la. Hmm. Aku taknak sambung ketidakpuasan hati aku ni sebab nanti takut aku hold grudge. Kuikui ignore my childish side.

Nak cakap yang aku teringin nak having deep conversation irl but you know when your friends mentality just ain't reach the same level as you. Either they are spesies yg otak sempit ataupun they just don't gv a fck abt it. That's why aku desperate sangat nak kementerian benarkan bawak gajet pegi sekolah. It's not for the purpose nak riak or somethig like that. Aku perlukan skrsn all the time. Memang kita kena depends on Allah. Tu memang laa kan aku tak deny. Tapi skrsn ni kira cam anugerah Ilahi pada aku. So I do appreciate them and aku takkan let go dorang weh even kau bayar aku dengan berkepuk kepuk duit cukup buat tujuh keturunan aku. Serious talk ah. Our friendship can't be measure using money ok gaissss.

Sometime, aku rasa aku takleh cope dengan apa yang aku rasa kat sekolah. Biasanya bila anything, aku rant dekat tagcian. Kalau kat sekolah tu susah weh sebab Malaysia, mana boleh bawak hp pi sekolah. Unless secara haram. Aku nak legal supaya senang aku nak interact dengan dorang. Even masa kat rumah tu lagi banyak and memang aku spend dengan hp, aku takleh la kalau tak rant semua benda kat dorang. Dah terbiasa sangat rant everything dekat dorang. Lega weh bila boleh buat centu. I feel at peace!

Mentaliti orang, idgaf.
Prinsip hidup aku sendiri, idgaf.

Aku sekarang lagi suka idgaf pasal surrounding yang macam kena disaster. I don't want to care about something silly. I don't want to act like a moron anymore, ppl. Life kita ada option jugak nak live well or live hell. Aku tak larat lah nak layan scars yang dah ada. So kita move on huhuhuhu tetiba jadi pakar motivasi untuk beberapa minit. Tapi aku ignore tak bermaksud aku allow orang pijak kepala aku. No. One day, they will freaking learn their lesson. Kifarah. Aku dah kata hidup kita ni ada up and down dia. Allah kalau nak kasi hardship kat kita, bebila masa pun boleh jadi. Masa kau baru gelak seminit lepas tu bukan main pastu seminit akan datang boleh jadi kau sedih macam mati laki.

Dekat dunia ni kita takleh cari yang perfect kan sebab ye lah. Takyah pegi jauh. Even kita sendiri, tengok diri sendiri pun dah tau. Dia reflect balik je. Aku menyampah sebenarnya yang jenis benci orang tanpa sebab, judgemental, kaki paksa semua ni. Tapi aku diam. Ada masa aku tunjuk jugak sebenarnya kebencian aku ni. Cumanya dorang sedar ke tak tu idek. I've no intention to know. As long as aku puas hati, then it's ok. Kita kira settle ah. Bila aku rasa dorang melampau sangat, aku reveal jugak kebencian aku. Dorang tak pena tengok lagi the real me. Aku ni tak ingin pun nak jadi punca orang berdosa sebab mengutuk aku, bergaduh etc. Tapi itu apa yang orang dah pilih kan? Aku boleh tengok drama ni sampai dorang rasa terbukak pintu hati tu nak taubat nasuha. Syok jugak tengok permainan dunia ni weh. Hahaha. Aku tak tipu. Syok bila tengok orang meroyan sebab terlampau cari flaws kita.

Stop sini ah sebab aku taknak melalut.

Cuma ada few things yang aku nak bagi pencerahan.

Aku tak rampas kawan orang.
Aku cukup kasih sayang kawan.
Aku tak perlukan kritikan haters.
Aku tak kesah kalau haters aku bertambah sebab aku reveal diri aku yang sebenar.

Sebenarnya banyak je lagi aku nak bagitau. Tapi bukannya orang berkenaan nak baca pun. Biarlah kan. Lagipun aku tak nak schoolmate aku tau blog aku. Cukup la weh aku tak dapat protect twitter aku. Private tapi ... huhu. Aku desperate sangat nak lenyapkan semua schoolmate kat twitter sebab aku tak suka ah weh. Memang aku kinda anti social pun aherherher who cares. Aku social dengan orang yang aku sayang je pun. Yang tak sayang boleh la masuk dalam kubur korang yang aku dah dig kan jkjk ((gurau lebih batas)).